Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Випадки африканської чуми свиней локалізують на Кіровоградщині та Миколаївщині

Дата: 28.03.2024 13:36
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області отримано повідомлення Головних управлінь Держпродспоживслужби в Кіровоградській та Миколаївській областях щодо реєстрації спалахів африканської чуми свиней (свійських свиней).

В Кіровоградський області зафіксовано спалахи африканської чуми свиней серед свійських свиней в одному з особистих селянських господарств Гурівської сільської ради Кропивницького району та одному з сільськогосподарських підприємств (свиногосподарство) Тишківської територіальної громади Новоукраїнського району, що підтверджено звітами про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 24.03.2024 р. № 894 (наявність хвороби підтверджена у 1 свині віком 12 місяців) та від 26.03.2024 р. № 896 (наявність хвороби підтверджена у 3 свиней віком 5-18 місяців).

Щодо випадку на Миколаївщині, то при дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу від вимушено забитої свині Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби 26.03.2024 року встановлено діагноз – африканська чума свиней  (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 000658 п.м./24 від 26.03.2024 року).  

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь