Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

«5 кроків до здорового харчування»

Дата: 09.02.2024 09:33
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Раціональне харчування є основою здоров’я, здорового способу життя та профілактики розвитку різноманітних захворювань.

Здорове харчування – це, насамперед, вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров’я. До цих речовин належить білок, вуглеводи, жири, вода, вітаміни та мінерали. Достатня кількість кожного з елементів забезпечує належне функціонування усіх систем органів та збереже їх здоровий стан.

Недотримання базових правил харчування скорочує тривалість життя та провокує появу неінфекційних захворювань різного типу: онкологічних, серцево-судинних, діабету тощо.

Питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних, необхідно забезпечити виконання норм харчування.  

В 15 навчальних закладах  Івано-франківської області стартував проект «5 кроків до здорового харчування». Мета проекту підвищити рівень обізнаності учнів, вчителів, батьків щодо важливості здорового харчування, формування культури заохочення до здорового способу життя. Питання: як ми харчуємося, надмірна вага та ожиріння, актуальність здорового харчування, які харчові продукти заборонені реалізувати в шкільних буфетах.

Отже, здорове харчування, це ні що інше, як збалансоване споживання білків,вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини в харчових і біоактивних речовинах.

Перше, що необхідно зробити, - вирішити харчуватися правильно. Для цього потрібно враховувати основні принципи здорового та безпечного харчування.

Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від продуктів швидкого приготування і ви зміните своє життя на краще!

Здорове харчування-це один із фундаментальних факторів, що підтримують здоров’я і настрій людини протягом усього життя. Наше здоров’я на 40-45% залежить від харчування. Правильне та здорове харчування сприяє росту і розвитку організму,забезпечує нормальний фізичний і психічний розвиток,підвищує імунітет і захищає від несприятливої екологічної ситуації, яка є в сьогоденні.

 

В.о. завідувача відділення

епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                                          Микола НЕЇЖМАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь