Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Фотовиставка Михайла Мазура "У горах моє серце"

Дата: 23.05.2022 15:02
Кількість переглядів: 633

Фото без опису

Знов я у гори іду, 
а ті гори, мов доля високі, 
я до них, я до них, я до них іду, 
наче на сповідь іду.
Юрій Рибчинський

Такими словами відомого українського поета-пісняра хочеться розпочати розповідь про виставку нашого краянина, відомого журналіста, члена Національної Спілки Журналістів України та Національної Спілки Краєзнавців України, фотохудожника Михайла Мазура під назвою «У горах моє серце»,  презентація якої відбулася 22 травня в Народному Домі смт.Букачівці.  Виставку фоторобіт презентував сам пан Михайло, який розповів про те як почалося його захоплення власне мистецтвом фотографії та фотоілюстраціями життя мешканців етнорегіону Гуцульщина. Його розповідь була багата подробицями про особливості способу життя гуцулів, їхню культуру та фестивалі, котрі щороку відбуваються в даному регіоні. Відвідувачі виставки почерпнули багато цікавого про святкування гуцулами Різдвяних свят та пов’язаного з ними колядування, про справжнє гуцульське весілля, про фестиваль «Полонинське літо» та багато іншого. Також відомий краєзнавець (до слова, автор монографії «Букачівці – опільське містечко на берегах Свіржа»), наголосив на важливості для кожного українця знати свою історію, свого села чи містечка, та і загалом, регіону, де народився і виріс, бо знання своїх власних традицій дає чітке розуміння того ким ми є і чим ми відрізняємося від інших народів.
Запрошений до слова отець-декан Мирослав, подякував панові Михайлу за організацію виставки і також зауважив, наскільки важливим є знання традицій власного народу, знайомство з різними етнорегіонами нашої держави та збереження тих культурних цінностей, котрі віками плекали наші предки.
Також виставку відвідали люди, котрі через військові дії, переїхали на територію нашої громади з зони бойових дій, а юні харківчани Денис та Мілена, навіть допомагали в організації виставки.
Всі відвідувачі отримали естетичне задоволення, адже всі фото виконані неймовірно майстерно і якнайкраще передають всю особливість гуцульського колориту з деталізацією на їхньому різнобарвному одязі під час фестивальних дійств та під час святкування релігійних (колядки) та особистих (як от весілля) свят. Є в пана Михайла величезна кількість портретів гуцулів, котрі дають можливість побачити всі деталі вбрання і показати емоції людини, котра зображена на фото. Ну і звичайно, не можна оминути увагою і шедеври фотомистецтва, котрі зображають всю неповторну, первозданну красу карпатських гір, котра зачаровує і викликає бажання помандрувати в гори, щоб віч-на-віч побачити велич гірських вершин та наблизитися до їх творця.
Щиро дякуємо панові Михайлу за організацію такої чудової виставки та бажаємо здоров’я, натхнення на нові творчі досягнення, щоб знову тішити нас новими виставками від майстра художньої фотографії.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь