Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Вакцинація під час воєнного стану

Дата: 24.03.2022 11:36
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

У зв’язку з воєнним станом, який запроваджений на території України через військову агресію Російської Федерації,  в Західних областях нашої держави збільшилося число тимчасово переміщених осіб.

Громадяни України, які переїжджають з місць ведення активних бойових дій у безпечні місця проживання, у разі потреби повинні отримувати якісну медичну допомогу. При появі симптомів захворювання кожна особа може безперешкодно звернутися у заклади охорони здоров’я, де їм буде надано якісну медичну допомогу.

На жаль, пандемія COVID-19 триває і надалі. Тому при появі перших симптомів захворювання, а саме підвищення температури тіла, нежить, біль чи відчуття подразнення в горлі, кашель, чхання, втрата нюху чи смаку – варто звернутися до сімейного лікаря. Сімейний лікар після огляду та збору анамнезу зможе дати направлення на ПЛР тестування або провести швидкісний тест на виявлення антигену Sars-Cov-2. При наявності симптомів дані дослідження виконуються безоплатно для пацієнтів.

Варто пам’ятати, що позитивний результат швидкісного тесту дає змогу поставити діагноз COVID-19 та не вимагає підтвердження методом ПЛР.

Вакцинація від COVID-19  продовжується. Для того, щоб забезпечити себе від тяжкого перебігу хвороби, летального випадку та госпіталізації, наполегливо рекомендуємо вам звернутися до сімейного лікаря  для проведення щеплення.

Бустерна доза може проводитися через 6 місяців після отримання другої дози щеплення. Вона необхідна для підтримання імунної відповіді проти збудника хвороби – вірусу Sars-Cov-2.

Важливо пам’ятати за заходи профілактики COVID-19, які залишаються ефективними для мінімізації ризику інфікування.

  1. Носіть маску, респіратор в місцях великого скупчення людей, перебуваючи в магазинах, продуктових ринках, автобусних станціях та інших місцях, де дотримання дистанції в 1,5 м є проблематичним;
  2. Пам’ятайте про гігієну рук! Після повернення з вулиці ретельно вимийте руки з милом, також мийте руки перед приготуванням чи вживанням їжі, після відвідання вбиральні. Використовуйте антисептичні засоби для обробки рук, при неможливості їх вимити з милом. При частому використанні антисептичних засобів, що містять спирт чи інші дезінфікуючі речовини  - використовуйте креми для рук з метою запобігання сухості рук.
  3. Провітрюйте приміщення в якому ви перебуваєте, проводьте вологе прибирання;
  4. При догляді за хворою людиною – використовуйте засоби індивідуального захисту, за можливості ізолюйте хвору людину в окремій кімнаті:
  5. Якщо ви захворіли на COVID-19 – дотримуйтеся самоізоляції, попросіть близьких, знайомих, сусідів, щоб вони вам допомогали в покупці продуктів, лікарських засобів.

При появі загрозливих симптомів – важка задишка, утруднене дихання, біль в грудній клітці, стійка висока температура, яка не піддається впливу жарознижувальних засобів – не зволікайте, викликайте швидку допомогу , диспетчер оцінить ваш стан, дасть рекомендації та за потреби направить до вас медичних працівників.

Пам’ятайте – ваше здоров’я  в ваших руках!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь