Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

П Р О Т О К О Л № 1 позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій №1

Дата: 05.01.2021 09:49
Кількість переглядів: 340

П Р О Т О К О Л  № 1

позачергового засідання місцевої комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і

надзвичайних ситуацій

смт Букачівці                                                                               31  грудня 2020 року

 

            Головував: Куца Михайло Зіновійович – заступник селищного голови, голова місцевої комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

             Взяли участь: члени Комісії.

Слухали: 

            І. «Про встановлення карантину на території громади з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,  та виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 року  № 1236».

             Доповідач: Дячишин-Гураль Діана Орестівна – директор КНП «Букачівська міська лікарня»

              Заслухавши інформацію, з метою її обговорення та беручи до уваги постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (далі Постанова) та рішення позачергового засідання Букачівської місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 31 грудня 2020 року № 1, КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі COVID-19)  взяти до виконання постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 якою встановлено з 01 січня 2021 року до 28 лютого 2021 року на території України карантин, продовживши дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню  на території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою  запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19  спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

 2. З 01 січня 2021 року на території  громади запроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені у пункті 2 Постанови.

 

3. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів передбачених пунктом 2 Постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 08 січня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 року запроваджені на території громади заборони, передбачені пунктом 3 Постанови.

4. Виконавчим комітетам селищної ради та всім закладам, які підпорядковуються Букачівській селищній раді (освіта, культура, медицина тощо) керуватись положеннями Постанови, якими визначені завдання та обмеження, установлені під час дії карантину, забезпечити їх дотримання посадовими особами та працівниками. За їх порушення у межах наданих повноважень та з дотриманням вимог законодавства вживати заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

 

                                                           Термін:  на період дії карантину

                                                                           встановленого Постановою

 

5. Рекомендувати органу місцевого самоврядування забезпечити:

1) неухильне дотримання протиепідемічних заходів та обмежень, що встановлені Постановою на відповідних адміністративно-територіальних одиницях;

2) проведення широкого інформування та роз’яснювальної роботи серед населення щодо встановлених протиепідемічних заходів та обмежень на відповідних адміністративно-територіальних одиницях та обов’язкового їх дотримання підприємствами, установами, організаціями, їх посадовими особами, фізичними особами.

                                                            Термін:  на період дії карантину

                                                                            встановленого Постановою

 

6.  Встановити для працівників освіти (Букачівський ліцей, Чернівська гімназія, Козарівська гімназія, Вишнівська філія Букачівського ліцею,Луковець-Вишнівська початкова школа, Чагрівська початкова школа) режим дистанційної (надомної) роботи, крім працівників ( Букачівський ЗДО (ясла-садок) «Малятко», для яких неможливо встановити режим дистанційної (надомної) роботи у зв’язку з пом’якшеними умовами праці для закладів дошкільної освіти.

 

                                                             Термін:  з 18 до 24 січня 2021 року

 

ІІ. «Про забезпечення протиепідемічних заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в громаді ».

 

             Доповідач: Свачій Людмила Богданівна – сімейний лікар Букачівської амбулаторії.

Заслухавши інформації, з урахуванням їх обговорення та з метою недопущення ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації в громаді,

 КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування відповідно до повноважень:

 

1) заслухати на засіданнях місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій;

 

2) забезпечити готовність до епідемії грипу закладів охорони здоров'я, освіти, культури, сфери обслуговування,  що передбачає наявність незнижуючого запасу дезінфекційних, антисептичних, противірусних препаратів, засобів особистої гігієни, індивідуального захисту.

 2. КНП «Букачівська міська лікарня» та Букачівська амбулаторія, з дотриманням вимог нормативних документів забезпечити диференціальну діагностику грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій з СOVID-19 відповідно до Стандарту 1 наказу МОЗ України від 17 вересня 2020 року № 2122 «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СOVID-19)».

 

  3. Органам місцевого самоврядування, відділу соціально-економічного розвитку (освіти, культури) (Оксана Бойчук),  забезпечити посилений нагляд за відвідуваністю в дошкільному закладі освіти з метою прийняття оперативного рішення щодо  обмежувальних заходів за епідпоказами.

 

                                                                           Термін: постійно

 

4. Керівникам структурних підрозділів органу місцевого самоврядування,  органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій, розташованих на території громади, забезпечити відповідно до повноважень необхідний температурний режим у приміщеннях.

 

                                                                      Термін: постійно

 

 

 

Голова Комісії,

Заступник селищного голови                                               Михайло Куца

                                                                          

Секретар комісії                                                                    Тамара Гаргат


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь