Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Підліткова злочинність - небезпечне явище у сучасному світі.

Дата: 28.01.2020 13:48
Кількість переглядів: 881

    Фото без опису

На жаль щороку на лаву підсудних потрапляють підлітки, причому значна частина злочинів, особливо, тих які відносяться до категорії важких, вчиняється  ними в нетверезому стані. Під дією алкоголю підліткова жорстокість і максималізм приводять до непоправного - фізичних і психологічних травм, а іноді і позбавлення життя.

Саме тому  особлива увага правоохоронних органів та відповідних служб приділяється дотриманню антиалкогольного законодавства щодо неповнолітніх.

      Обмеження  перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників в розважальних закладах встановлює Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку  перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час».

Відповідно до ст. 180-1 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, відповідальність за порушення вимог Закону покладається, окрім батьків, на посадові особи таких закладів, а також на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності. Тому власники  закладів зобов’язані вживати  заходів щодо недопущення  в період часу з 22.00 до 6.00 год. перебування в закладі осіб віком до 16 років без супроводження батьків. Наприклад,у відвідувачів молодого віку запитувати та перевіряти оригінали документів.

        Неповнолітні  підлягають відповідальності за вчинення проступків, що не становлять значної суспільної небезпеки - адміністративних правопорушень з 16-річного віку. Найбільш поширеними є: розпиття спиртних напоїв та поява у п’яному вигляді в громадських місцях, дрібна крадіжка, бродяжництво, бійки, та ін.).

    Якщо неповнолітній вчинив адміністративне правопорушення не досягши 16-річного віку, відповідальність, згідно ст.184 КУпАП ( неналежне виконання обов’язків щодо виховання своїх дітей) несуть його батьки.  Згідно санкції даної статті, до батьків   судом може бути застосоване попередження або адміністративний штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів громадян  тобто від  850 до  1700 грн.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь