Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Різдвяна розколяда

Дата: 17.01.2023 10:13
Кількість переглядів: 420

Фото без опису
Бог предвічний народився,

Прийшов днесь із небес,

Щоб спасти люд свій весь

І утішився.

 

Саме цією традиційною колядкою розпочала Різдвяну розколяду Начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Букачівської селищної ради – Бойчук Оксана Василівна, яка відбулася 14 січня 2023 року в Храмі Різдва Христового в смт.Букачівці. Під час вступного слова п.Оксана привітала усіх з різдвяними святами, побажала миру та перемоги нашій державі, подякувала всім жителям громади, які в лавах ЗСУ стали на захист нашої держави, а також згадала тих, які полягли у боротьбі з ворогом.

Дійство відкрив стилізований дитячо–юнацький вертеп, який завітав на розколяду з с.Журавеньки. Хлопці і дівчата розіграли коротку виставу, де за допомогою дійових осіб, показали народження Спасителя і подій, які з ними пов’язані.

Варто зазначити, що всі кошти, які заколядував вертеп  будуть спрямовані на придбання автомобіля для потреб бійців ЗСУ, котрі є жителями нашої громади і потребують нашої з вами підтримки.

Продовжив розколяду фольклорний колектив  Народного дому смт.Букачівці, під керівництвом директора Народного дому Галини Паньків, а також колектив «Журавочка» з села Журавеньки.

Крім того, у святковому заході взяли  участь директор Будинку культури с.Чернів та діти, які розіграли театралізовану сцену на тему: «Маланка і Василь», а святкові побажання від маленького козака-посівальника ще довго будуть зігрівати серця глядачів.

Селищний голова Вітер-Любевич Олександра Іванівна, під час свого вітального слова, наголосила на важливості таких заходів, адже наші традиції – це те, що ми можемо передати своїм дітям, те, що підтримує нас у такий непростий військовий час, коли всім потрібно пам’ятати хто ми є і за що ми боремося.

Завершилася розколяда спільним виконанням колядки «Старий рік минає».

Тому, кожному хочеться побажати, щоб народження Спасителя вселяло в наші серця віру в добро, надію на мир та перемогу, щиру любов один до одного.

Христос Народився! Славімо Його.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь