Букачівська селищна рада

Івано-Франківська область

Рекомендації щодо проведення профілактичної та заключної дезінфекції в екстремальних умовах

Дата: 14.03.2022 14:28
Кількість переглядів: 109

Головне управління Держпродспоживслужби в
Івано-Франківській області надає громадянам,
підприємствам, громадським організаціям
рекомендації з приготування та застосування
робочих розчинів хлорного вапна.
Порядок приготування освітленого розчину - 10%
розчину хлорного вапна: 1 кг хлорного вапна
розчинити невеликою кількістю води і розмішати
до однорідної кашкоподібної консистенції. Додати води до отримання розчину
об’ємом 10 літрів, знову перемішати. Закрити кришкою і залишити в темному місці
на 24 години.
Через 24 години прозорий розчин злити в тару з темного скла, закрити корком
або кришкою і зберігати в прохолодному місці. Термін придатності такого розчину
5 днів.
З 10% розчину хлорного вапна готують робочі розчини:
? 0,2% розчин – приготування: беремо 200 гр 10% розчину + 9,8 л води (для
дезінфекції столового посуду, експозиція 10 хв.);
? 0,5% розчин – приготування: беремо 500 мл 10% розчину + 9,5 літра води
(для дезінфекції панелей, стін, дверей);
? 1% розчин – приготування: беремо 1 л 10% розчину + 9 літрів води
(використовується для дезінфекції підлоги, прибирального інвентарю, нічних
горщиків);
? 2% розчин – приготування: беремо 2 л 10% розчину + 8 літрів води (для
протирання виробничих столів, для дезінфекції обладнання, внутрішньоцехової тари
та інвентарю, автотранспорту шляхом замочування в 2% розчині хлорного вапна,
експозиція 10 хв.);
? 5% розчин – приготування: беремо 5 л 10% розчину + 5 літрів води (для
дезінфекції унітазів);
? 10% розчин – для дезінфекції контейнерів для сміття;

? сухим хлором можна дезінфікувати вуличні вбиральні, біовиділення (кал,
сечу, мокроту, рвотні маси). Поверхня, на яку наносять сухе хлорне вапно, має бути
зволожена.
Обробка місць зберігання хліба
1% розчин оцтової кислоти використовується для дезінфекції полиць, шаф,
прилавків для зберігання хліба, а також розробного інвентарю для розрізання хліба
(ножи і розробні дошки для хліба).
Дезінфекція яєць:
В першій ємності яйця замочуються в теплій воді на 5 хв.
В другій ємності яйця замочуються в 0,5% розчині кальцинованої соди на 5-10
хвилин.
В третій ємності яйця замочуються в 2% розчині хлорного вапна протягом 5 хв.
Після чого яйця промивають протічною водою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь