Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Про спалах харчового отруєння в закладі швидкого харчування «Cryspy» (Кріспі) м.Калуш

Дата: 06.10.2021 10:31
Кількість переглядів: 119

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про випадок харчового отруєння в закладі швидкого харчування «Cryspy» (Кріспі) м.Калуш.
Станом на 05.10.2021 р. в інфекційний відділ Калуської міської лікарні госпіталізовано 8 осіб, в т.ч. 2 дітей віком до 18 років, які харчувалися в закладігромадського харчування - кафе «Cryspy» (Кріспі), що знаходиться в м. Калуш, Калуської міської ради Івано-Франківської області.
В усіх хворих встановлено попередній діагноз «Гострий гастроентероколіт, сальмонельоз?». Стан хворих середнього ступеня важкості, при поступленні хворі скаржились на багаторазову діарею, нудоту та блювання, біль в животі та підвищення температури тіла до 38 градусів С. Хворі 02.10.2021 р. вживали лаваш з курячим м’ясом та часниковим соусом.
Перший хворий поступив у суботу 02.10.2021 р., 5 осіб – у неділю 03.10.2021 р., 2 особи – в понеділок 04.10.2021р. 04.10.2021 р. після отримання екстрених повідомлень спеціалістами Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкту та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів.
Виявлено порушення санітарних норм та порушення у сфері безпечності харчових продуктів: перехрест потоків сировини та готової продукції, не промаркований розроблювальний інвентар, відсутність дезінфікуючих середників, не проводився контроль температурного режиму холодильного обладнання та ін..
В ході епідрозслідування відібрано 20 змивів з об’єктів навколишнього середовища на патогенну, умовно патогенну флору та БГКП, 1 пробу харчових продуктів (філе куряче), 1 пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.
Вжиті заходи: 

- за порушення у сфері санітарного законодавства на фізичну особу-підприємця складено протокол;
- готуються приписи про усунення виявлених порушень у сфері санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів;
- направлено листи до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та голови Калуської міської громади;
- винесено розпорядження про припинення роботи закладу терміном на 10 днів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь