Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Вакцинація триває!

Дата: 19.07.2021 13:25
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

COVID-19 — гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Основною групою ризику тяжкого перебігу хвороби чи смерті є літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м

Вакцини

AstraZeneca

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Coronavac

CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Comirnaty

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Moderna

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Наша держава продовжує активні перемовини з усіма надійними виробниками, щоби збільшити доступ українців до ефективної та безпечної вакцини

Як проводять вакцинацію?

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я за підтримки ВООЗ запропонували такі підходи до імунізації від коронавірусної хвороби COVID-19

Вакцинація за допомогою мобільних бригад з імунізації

Мобільні бригади працюють там, де доступ до закладів охорони здоров’я ускладнений або неможливий. Імунізація проводиться у виїзному режимі в спеціально організованих місцях для людей, які цього потребують.

Вакцинація у пунктах щеплень

Медичні працівники здійснюють вакцинацію всіх людей відповідно до етапу проведення імунізації за попереднім записом.

Де вакцинуватися?

Центри вакцинації населення мають значну пропускну здатність та санітарні умови для одночасного безпечного перебування великої кількості людей.В центрах вакцинують тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, а також іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування.
 

Як вакцинуватися?

Для того, щоб повноцінно імунізуватися від Covid-19 потрібно отримати дві дози однієї вакцини.

Кожен раунд триватиме в середньому 20 днів, залежно від вакцини, етапу вакцинації та способу, яким буде вакцинуватися пацієнт – у постійному пункті щеплення чи з допомогою мобільної бригади.

Як підготуватися до вакцинації?

Дотримуйтеся стандартних рекомендацій, щоб убезпечити себе від захворювання під час візиту мобільної бригади з імунізації чи відвідування пункту щеплення. Тестуватися на антитіла чи антигени до Covid-19 чи після щеплення від Covid-19 не потрібно.

На території Букачівської територіальної громади мобільна бригада працює в Центрі первинної медико-санітарної бригади. У зв’язку з тим, що вакцини багатодозні і зберігаються відкритими до 6 годин, у центрі створено попередній запис на вакцинацію.

Для того, щоб внести себе в чергу, потрібно зателефонувати на номер реєстратора і вказати своє Прізвище, Ім’я, рік народження і номер мобільного телефону.

Зареєструватися можна буде за вказаними номерами:

0983163848

0661742840

0343844113

У разі наявності вільних доз Вам перетелефонують.

Вакцинація добровільна.

Діти до 18 років і вагітні жінки не вакцинуються.

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь