Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Рік пандемії COVID-19: результати роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття щодо протидії поширенню коронавірусу

Дата: 15.03.2021 14:42
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

12 березня 2020 року Україна почала жити у новій реальності. 11 березня 2020 року ВООЗ
оголосила у світі пандемію через нову інфекційну хворобу COVID-19, а уряд України ухвалив рішення про запровадження в державі карантинних заходів.
Попередньо карантин мав тривати з 12 березн ядо 3 квітня 2020 року, однак його продовжили до 24 квітня… Триває віндотепер.
До пандемії коронавірусу не була готова жодна медична система і жоден уряд світу. Протягом року країни вчилися ефективно на неї реагувати, запроваджуючи обмеження, закриваючи кордони, магазини, ресторани, церкви, торговельно-розважальні центри, школи та дитячі садки, а також спонукаючи людей дотримуватися карантинних вимог.
Уже рік українці живуть за новими правилами: звичною буденність стали захисні маски, антисептики, дотримання соціальної дистанції, дистанційне навчання та робочі онлайн-конференції. Проте вірус не відступає - щоденно кількість хворих тримається високих показників.
Виконуючи доручення Президента та Прем’єр-Міністра України, Кабміну, РНБО, облдержадміністрації, Державної та Регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Головне управління
Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з перших днів карантину переформатувало свою діяльність, спрямувавши максимальні ресурси на запобігання розповсюдженню нової респіраторної хвороби COVID-19.
Протягом 2020-2021 років робота Головного управління організована за такими напрямками:

- методична робота (створення алгоритмів роботи суб’єктів господарювання, органів влади та місцевого самоврядування, шляхи їх виконання);
- інформаційне забезпечення (публікація різного роду статей на офіційному веб-сайті, сторінці у ФБ, Телеграм-каналі; доведення інформацій до органів влади та місцевого самоврядування, надання інтерв’ю та коментарів для ЗМІ);
- проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), моніторингових відвідувань (створення робочих груп за участю представників Головного управління, Національної поліції, органів місцевого
самоврядування);
- проведення навчань, лекцій, бесід тощо.
Із детальною аналітичною довідкою про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щодо запобігання захворюваності на респіраторну хворобу COVID-19 можна
ознайомитись  за посиланням.   

.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь