Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття проводять осінні ґрунтові розкопки та обстеження сільгоспугідь

Дата: 30.09.2020 16:06
Кількість переглядів: 205

           Комплекс заходів на виявлення зараження сільськогосподарських угідь шкідниками та хворобами розпочато з 15 вересня. Проводяться вони (відповідно до Закону України «Про захист рослин») у базових та інших господарствах
області з метою розробки прогнозу фітосанітарного стану агроценозів, визначення обсягів захисту посівів від шкідливих організмів та потреби у засобах захисту рослин на наступний рік.

           Ґрунтові розкопки проводяться щорічно з метою визначення видового складу, щільності та інших показників популяцій шкідників, що зимують в ґрунті. Личинки  деяких шкідливих фітофагів (коваликів, хрущів та інших пластинчатовусих) розвиваються в ґрунті 2 і більше років. Гусениці озимої та інших підгризаючих совок, личинки хлібної жужелиці можуть наносити значні пошкодження за менш тривалі періоди. Тож фітосанітарні інспектори мають змогу встановити чисельність ґрунтових шкідників, а також обстежити посіви сільськогосподарських культур та інших угідь для виявлення заселеності мишоподібними гризунами, зимуючого запасу шкідників польових культур та багаторічних насаджень. У разі виявлення підвищеної (вище за рівень економічного порогу шкодочинності – ЕПШ) чисельності шкідливих організмів, керівникам господарств надаються відповідні рекомендації щодо захисту рослин.
Якісне проведення осінніх ґрунтових і візуальних обстежень сільськогосподарських угідь дає змогу спрогнозувати фітосанітарний стан агроценозів у наступному році та ефективно спланувати майбутні заходи захисту рослин задля мінімізації негативної дії шкідливих організмів на врожаї. Осінні розкопки та обстеження триватимуть в області до 15 жовтня.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь