Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Найстарший уродинник смт.Букачівці

Дата: 21.02.2020 15:01
Кількість переглядів: 2703

Фото без описуМ

17 січня виповнилось 90 років бабусі Степанії Михайлівні Костик. Аж не віриться, що такий вік прожила, - жартуючи каже бабуся. А ось її чоловікові, дідусеві Ярославу Миколайовичу Костику, фронтовику, 23 лютого виповнюється 97 років. Це найстарший серед жителів смт. Букачівці. Здоров’я вже не те, але ще при добрій пам’яті, з почуттям гумору, особливо бабуся Степанія. В листопаді минулого року виповнилось 70 років як вони одружилися, так і досі живуть разом.

          Життя прожити – не поле перейти, любить наголошувати бабуся, оглядаючись на прожиті роки. Дитинство було вкрай важким. На фронті загинув батько і старший брат, мама залишилась вдовою у 38 років, тож чимало лиха прийшлось пережити. В 1949 році вийшла заміж за Ярослава. Народила двох дітей: Володимира і Любов. Володимир зараз на пенсії, працював начальником зміни на Бурштинській ДРЕС. Люба працює в сфері соціального забезпечення. В них вже свої діти та онуки.

В свій час бабуся працювала на пошті, на телеграфі, коли телеграф перевели в райцентр, то пішла в колгосп, працювала ланковою, завтоком, так і пішла на пенсію. Нелегка доля і в дідуся Ярослава. В їх сім’ї було четверо дітей. Сестру Ганну забрали в Німеччину на примусові роботи, доля якої невідома досі. Дідусь пішов на фронт, потім після закінчення війни, після перемоги, яку зустрів у Чехословаччині, ще три роки служив на Далекому Сході, а відтак в 1948 році повернувся додому, одружився, в основному працював столяром. Як фронтовик він нагороджений багатьма орденами та медалями.

Дочка із зятем живуть неподалік, то ж часто навідуються, допомагають всіляко, підтримують. З Бурштина часто приїжджає син з невісткою. Навідуються часто і онуки, в яких вже і свої діти. То ж бабуся і дідусь мають ще дві правнучки і одного правнука, якими не можуть натішитись.

На закінчення хотілося би їм побажати головне – міцного здоров’я.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь